Powered By Blogger

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kesän eka viikonloppu

Kesä on täällä!! Mikä täydellinen viikonloppu. Taidan ratketa liitoksistani. Perjantaina sain siis muutaman lävistyksen koristamaan kehoani. Ja illalla sain viettää pienen hetken rakkaimman ystäväni seurassa. Tehtiin pikakampaus ennen hänen kiirehtimistään illallisille. Se on vaan niin hienoa, että jotkut ihmiset ovat läheisiä ja tärkeitä, vaikka ei niin usein ehtisi tavata. Aina voi vain jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin.

Ja eilen oli lavatanssi päivä. Naapurinkunnan isohkolla lavalla oli Finlanders. Iskelmä ei soi millään välineellä arjessani enkä tästäkään pumpusta ollut kuullut. Päivä oli niin hieno. Aamusta asti aurinkoinen ja suorastaan kuuma. Aloitettiin valmistautuminen meillä. Oli kerrankin aikaa laittautua rauhassa. Itselleni rakentelin pitkästä aikaa monimutkaisen kiharanutturan johon olin harvinaisen tyytyväinen. Sitten sain tuoliini harvinaisen haastavan asiakkaan. Kaveria vain nauratti koko toimenpiteen ajan. Tehtiin tukka ja meikki. Täytyy sanoa, ettei tekijälle herunut luottamusta rakentelun aikana. Tämän tietysti kostin sillä etten päästänyt neitosta peiliin eteen ennenkuin koko setti oli valmis. Paras palaute minkä työstään voi saada on aito hymy ja hihkuminen: "mä en näytä yhtään itseltäni" Mielestäni se onkin koko jutun juoni. Kun joku muu laittaa naamasi olisi hulluutta pyrkiä arkimeikkiin.

Sitten siirryimme toisen kaverimme takapihalle nauttimaan iltauringosta. Näissä ihmisissä ihmeellisintä on se, että nauru raikaa aina. Kaikki ovat yhtä innokkaita, puheliaita ja hauskoja. Naamaan sattuu vieläkin. Sitten ahtauduttiin autoon ja käännettiin suunta kohti lavaa. Varastin itselleni etupenkkipaikan ja cd soittimen herruuden. Musiikin kuuntelu autossa on viihdyttävimpiä asioita mitä tiedän. Ja voiko ihminen olla onnellisempi kuin hetkessä kun koko autolasti laulaa ääneen jonkun vanhan hitin tahtiin. Ilta-aurinko valaisee kesäistä maalaismaisemaa. Ympärilläsi on vain omia ihania ihmisiä, eikä ole kiire mihinkään. Oikeastaan määränpäällä ei ole enää mitään väliä. Ainoastaan matkanteolla. Päällä ohut kesämekko ja koko ihmeellinen kesä vielä edessä.

Lavalla oli älyttömän hauskaa. Tanssimme keskenämme ja muun ajan höpöttelimme älyttömyyksiä. Kaverini mies tanssitti vuorollaan kaikki ja lopun aikaa vedimme tyttöparissa. Ei ehtinyt edes stressaamaan tuleko kukaan hakemaan. Hirveä hiki tuli. Yöksi suuntasimme sitten vielä kaupungin keskustaan ja baariin jatkamaan iltaa. Ja kuinkas muuten kuin tanssien. Aamuyön hepuli vain alkoi ottaa tilaa ja loppuaika meni ihan kikatteluksi.

Kotiin mennessä sattui vielä yksi ihmeellisyys. Jäimme hetkeksi seisomaan kaverini rapun eteen ja jutustelimme niitä näitä. Hän aloitti aamuyön luennon nestehoidosta ja jostain jota en enää kuullut. Korvissa alkoi soida ja päässä kieppui oudosti. En siis illan aikana ollut juonut juuri mitään. En siis ollut sammumassa. Sopersin jotain huonosta olosta ja seuraavan kerran kun heräsin olin selälläni asfaltilla. Kaverini piti jalkojani ylhäällä ja hymyili kannustavasti. Olin kuulemma yrittänyt ehkä laskeutua kyykkyyn ennenkuin taju meni. Siinä makasin sitten jalkakäytävällä jalat taivasta kohden. kaverini laukku pääni alla. Milloin senkin sen sinne ehtinyt asettaa. On se kätevää kun on aina oma hoitaja mukana. Siinä maatessani vain mietin miltä tilanne mahtoi muista näyttää. Kello puoli neljä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Nuori nainen makaa mekko päällä kotikaupunkinsa pääkadulla. Oikeesti ihan juuri minun tuuriani. Olen muutaman kerran aikaisemminkin pyörtynyt ilman sen kummempaa ennusmerkkiä. Yleensä tilanteet ovat kuitenkin liittyneet vaikka syömättömyyteen. No mene ja tiedä. Ei keksinyt huomiohakuinen ihminen enää muuta niin piti heittäytyä selälleen. No sain ainakin kaverini jakamattoman huomion. En edes saanut kävellä loppua sataa metriä yksin kotiin. Tänään on ollut ihan hyvä olo.

Eilen käytiin sitten hyvän ystäväni kanssa parantamassa pieni pala maailmaa lenkin muodossa. Jo oli kuuma keli tehdä yhtään mitään. Olimme molemmat suorastaan viehättäviä lenkin lopuksi. Vesi vain valui naamasta alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti